aanvraag concert
aanvraag beurs en masterclass 

OMSCHRIJVING

Je wordt als artiest/ensemble gesponsord voor een eenmalig project (concert, masterclass, studiereis, project, enz.)

ALGEMENE VOORWAARDEN

a. leeftijd:

De leeftijdsgrens voor muzikanten (instrument) wordt vastgelegd op 27 jaar. De kandidaat mag op 31 december van het jaar van de aanvraag ten hoogste 27 jaar zijn.

Bij zangers geldt de leeftijd van 30 jaar. De kandidaat mag in dat geval op 31 december van het jaar van de aanvraag ten hoogste 30 jaar zijn.
Wanneer de aanvraag uitgaat van een ensemble, wordt rekening gehouden met de doorsneeleeftijd van de groep. De doorsneeleeftijd van de groep wordt bepaald op 30 jaar.

b. De aanvragen moeten in het Nederlands gebeuren.

c. Nationaliteit: Belgisch

d. De kandidaat moet blijk geven van een uitzonderlijk of zeer uitzonderlijk talent.

De voorwaarde “uitzonderlijk talent “wordt gehanteerd wanneer de kandidaat ouder is dan 18 jaar.
18 jaar is tevens de gebruikelijke leeftijd om aanspraak te maken op het mecenaat van de SWUK.
Uitzonderlijk wordt ook steun verleend aan iemand die jonger is dan 18 jaar, wanneer hij op die leeftijd reeds blijk geeft van een zeer uitzonderlijk talent en een voor zijn leeftijd uitzonderlijk artistiek niveau.

SPECIFIEKE VOORWAARDEN 

Voor de specifieke voorwaarden,de te volgen procedure en de criteria gebruikt voor het beoordelen van de aanvraag, klik hier voor de toekening van een beurs of het volgen van een masterclass, hier voor de tussenkomst in de gage van een concert. 

 TEGENPRESTATIE VAN SWUK

 Deze vorm van sponsoring houdt in dat de SWUK voor jou tussenkomst voor een deel van je gage, een deel van je masterclasss, je een studiebeurs toekent, enz.

 

 

 

xxx

adsadsa  adsfasdf sadfasdf sadfasdf

Mathias-CoppensMATHIAS COPPENS studeert aan het conservatorium in Antwerpen bij Levente Kende voor piano en is afgestudeerd bij Wim Henderickx voor compositie (grote onderscheiding) en bij Joris Verdin voor orgel met het orgelconcerto van F. Poulenc (summa cum laude). In de jaren 2000, 2001 en 2002 werd hij laureaat van de Aquarius compositiewedstrijd. In het jaar 2004 behaalde hij met “Consummatum est” een tweede prijs op de Action Classics compositiewedstrijd en werd hij geselecteerd voor de YO(ung) TA(lented) M(usician) die jonge muzikanten zou steunen in de toekomst.

 jonge pianotrio Impression wordt gevormd door de zussen Fien Van den Fonteyne (viool) en Riet Van den Fonteyne (cello) en pianist Florestan Bataillie. Deze gepassioneerde musici leerden elkaar kennen op de internationale kamermuziekstage ‘Musica Mundi’. Het trio werd initieel samengesteld naar aanleiding van hun opleiding aan de Koninklijke Conservatoria van Brussel en Antwerpen, maar groeide al snel buiten de schoolmuren uit tot een graag gezien en gehoord ensemble. Ze concerteerden onder meer in Flagey, Bozar, de Vlaamse Opera Gent, Koninklijk Conservatorium Brussel, deSingel… In augustus 2014 traden ze buiten de landsgrenzen op in de programmatie van de Levanger Kulturkirke (Levanger, Noorwegen). Op 22 januari 2015 wonnen ze de finale van de internationale Storioniwedstrijd in Den Bosch (Nederland). Ze kregen er zowel de juryprijs als de publieksprijs. Nu volgen een reeks optredens door Nederland en voor de Nederlandse radio. In maart 2015 is er ook een tournee door Portugal. Voor hun eindproef haalde het trio in 2014 van alle studenten het hoogste resultaat binnen de afdeling “kamermuziek “ aan het Conservatorium Brussel. De violiste van het trio, Fien Van de Fonteyne, neemt deel aan de volgende K. Elisabethwedstrijd voor viool (editie 2015). Pianotrio Impression ging in de leer bij gerenommeerde pedagogen en vertolkers zoals Gavriel Lipkind, Alexander Melnikov, Boyan Vodenitcharov, Antje Weithaas, Thomas Dieltiens, Leonid Kerbel, ensemble Oxalys… Momenteel wordt het trio gecoacht aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel door Dirk Vermeulen. Dit trio treedt op 28 februari 2015 om 20u in de H. Hartkerk van Kolegem Mariakerke, Eeklostraat 15 te 9030 Gent. Een organisatie van het Cultuurplatform Mariakerke en het Davidsfonds Mariakerke met de financiële steun van de vzw SWUK Vlaanderen. Reservatie kan gebeuren via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Toegangsprijs 12 euro.