2Photographers 20171118 175834 David (°Kortrijk,30-12-1991) begon op 9-jarige leeftijd contrabas te studeren aan de SAMWD Harelbeke. 
Tijdens deze periode werd hij laureaat van verschillende nationale wedstrijden voor jonge muzikanten.

David studeerde verder aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel.  In 2012 volgde David een Erasmusopleiding aan de Guildhall school of Music and Drama
bij prof. Rinat Ibragimov.  In juni 2013 behaalde hij zijn Masterdiploma contrabas aan het Koninklijk conservatorium Brussel met de grootste onderscheiding. 
Als laureaat van het Koninklijk conservatorium Brussel, ontving David in november 2013 de prijs Mathilde E. Horlait-Dapsens. Sinds september 2015
volgt David een solistenopleiding aan de ‘Hochschule für Musik Freiburg’.  Hij krijgt er les van Bozo Paradzik.
 

David werd laureaat op verschillende internationale wedstrijden.  Hij behaalde de eerste prijs tijdens “the International Double Bass Competition Brno 2011”.
In December 2011 won hij de derde prijs op de “IV International Serge Koussevitzky Double Bass Competition in St Petersburg (Rusland)”. In Juni 2013 was David finalist in de ‘Solo Competition van de International Society of Double Bassist’ in de Eastman school of Music (Rochester, New York).

Hij treedt regelmatig op met zijn broer Erik. Deze samenwerking resulteerde in het uitbrengen van hun eerste cd ‘Reflections on a Song’, (PHAEDRA, 2013). 

Als orkestmuzikant begon David in januari 2014 te werken als aanvoerder contrabas bij ‘Brussels Philharmonic’.  Sinds januari 2016 is David aangesteld als aanvoerder contrabas bij ‘Orchestra della Svizzera italiana’ in Lugano. Naast deze vaste positie in Zwitserland wordt hij uitgenodigd als gastaanvoerder bij ‘Orchestre de Paris'.

website: http://www.daviddesimpelaere.com